loading...

سروستان پاک ایرانیان

سروستان پاک ایرانیان بازدید : 29 شنبه 09 اسفند 1399 زمان : 20:48 نظرات (0)

بنتازون (Bentazone ، Basagran ، Herbatox ، Leader ، Laddock) ماده شيميايي است که توسط BASF Chemicals براي استفاده در علف کش ها توليد مي شود. اين ماده در گروه مواد شيميايي تياديازين طبقه بندي مي شود. سديم بنتازون به صورت تجاري در دسترس است  و رنگ آن کمي قهوه اي به نظر مي رسد.

بنتازون

بنتازون

علف کش تماسي، انتخابي از گروه بنزوتيوديازينون

فرمولاسيون : بازاگران(Basagran®) 48% SL

تاريخ ثبت : سال 1356

نحوه اثر : بازدارنده فتوسنتز در فتوسيستم 11 است.

نحوه جذب و انتقال در گياه : جذب بنتازون به دو شکل: از طريق برگ ها با انتقال بسيار ناچيز در گياه و از طريق ريشه و انتقال توسط آوند هاي چوب صورت مي گيرد.

علائم تاثير در گياه : کلروز و نکروزه شدن برگ ها. اثر اين علف کش معمولا بعد از يک تا دو هفته ظاهر مي شود.

ماندگاري در خاک (نيمه عمر علف کش) : اين علف کش به وسيله ميکروب يا ميکروارگانيسم خاک تجزيه شده و ظرف 6 هفته به ميزان غير قابل شناسايي مي رسد.

موارد مصرف در ايران :

علف هاي هرز پهن برگ و همچنين اويارسلام در مزارع لوبيا، باقلا، سويا(2 تا 2. ليتر در هکتار بعد از 2 تا 3 برگي)، برنج(3 تا 5 ليتر در هکتار در مرحله 5 تا 7 برگي)، يونجه و شبدر(2.5 تا 3 ليتر در هکتار).

راهنماي مصرف :

• برنج(3 تا 5 ليتر در هکتار در مرحله 5 تا 7 برگي)، سويا( 2 تا 2.5 ليتر در هکتار بعد از 2 تا 3 برگي)، يونجه و شبدر(2.5 تا 3 ليتر در هکتار)، لوبيا(2 تا 3 ليتر در هکتار) و باقلا(1.5 تا2 ليتر در هکتار).

• وقتي علف هاي هرز به صورت متراکم(به شعاع کمتر از 5 سانتي متر) رشد مي کنند در صورت پوشش کامل سم پاشي، بهترين نتيجه حاصل مي شود.

• بنتازون در اختلاط با ساير علف کش ها نيز کاربرد دارد.

• در برخي موارد به منظور افزايش ميزان تاثير، مواد روغني(به عنوان افزودني) همراه علف کش استفاده مي شود.

• دوز پيشنهادي براي همه محصولات توصيه شده (به غير از نخود فرنگي) مي تواند به دو بخش تقسيم شود که معمولا نتيجه خوبي براي کنترل علف هاي هرز دارد.

• براي مبارزه با پهن برگ هايي مانند تربچه وحشي، توق و گاو پنبه نيز بکار مي رود.

• بنتازون يک پهن برگ کش است اما براي کنترل اويار سلام در لوبياي چشم بلبلي ننيز مورد استفاده قرار مي گيرد.

• وقوع بارندگي 4 تا 8ساعت بعد از سم پاشي، باعث کاهش تاثير علف کش مي شود. علف هاي هرز در موقع سم پاشي بايد 3 تا 5 برگي باشند.

• سم پاشي در مراحل اوليه رشد علف هاي هرز انجام ميگيرد.

• بنتازون با برخي از گراس کش هاي انتخابي نيز قابليت اختلاط دارد.

• اين علف کش نبايد در درجه حرارت بالاي 21 درجه سلسيوس مصرف شود.

 

استفاده

بنتازون يک علف کش انتخابي است زيرا فقط به گياهاني که قادر به متابوليسم مواد شيميايي نيستند آسيب مي رساند. اين ماده براي استفاده در يونجه ، لوبيا (به استثناي لوبياي گاربانزو) ، ذرت ، بادام زميني ، نخود فرنگي (به استثناي نخود سياه پوست ) ، فلفل ، نعناع فلفلي ، برنج ، سورگوم ، دانه هاي سويا و نعنا ؛ و همچنين چمنزارها و چمن ها. بنتازون معمولاً به صورت هوايي يا از طريق پاشش تماسي روي محصولات غذايي استفاده مي شود تا گسترش علف هاي هرز در ميان محصولات غذايي کنترل شود. علف کش هاي حاوي بنتازون را بايد از گرماي زياد دور نگه داشت زيرا باعث آزاد شدن گازهاي سمي گوگرد و نيتروژن مي شود.

 

علف کش بنتازون در حال حاضر مطابق با الزامات تعيين شده توسط آژانس حفاظت از محيط زيست ايالات متحده براي استفاده در ايالات متحده ثبت شده است. با اين حال از سپتامبر 2010 ، علف کش هاي Basagran M60 ، Basagran DF ، Basagran AG ، Prompt 5L و Laddock 5L در حال حاضر تحت بررسي هستند زيرا درخواست هاي منتظر لغو ثبت نام داوطلبانه است.

 

آلودگي آب و زمين

به طور کلي ، بنتازون به سرعت توسط گياهان و حيوانات متابوليزه و تخريب مي شود. با اين حال ، شسته شدن و رواناب خاک از نظر آلودگي آب يک نگراني عمده است. در سال 1995 آژانس حفاظت از محيط زيست (EPA) اظهار داشت که ميزان بنتازون در آبهاي زيرزميني و آبهاي سطحي "بيش از ميزان نگراني" است. عليرغم ايجاد 20 بخش در هر سطح مشاوره بهداشتي ، هيچ الزامي براي اندازه گيري بنتازون در منابع آب وجود ندارد زيرا قانون آب آشاميدني سالم بنتازون را تنظيم نمي کند. EPA ايالات متحده بنتازون را در 64 مورد از 200 حلقه چاه در کاليفرنيا يافت - بالاترين ميزان کشف در مطالعه 1995 آنها. اين امر ايالت کاليفرنيا را بر آن داشت تا مطالعات سم شناسي موجود را بررسي کرده و "هدف بهداشت عمومي" را تعيين کند که بنتازون را در آب آشاميدني به 200 قسمت در ميليارد محدود مي کند.

 

EPA نياز به برچسب هاي مشاوره اي براي آبهاي زيرزميني و خطرات زيست محيطي بر روي تمام علف کش هاي موجود در بازار دارد که حاوي بنتازون است. هر دو عبارت نسبت به استفاده و / يا دفع بنتازون به طور مستقيم در آب يا در مناطقي که شستشوي خاک معمول است هشدار مي دهند.

 

آلودگي غذايي

براي کاهش احتمال اثرات سمي بر انسان ، محدوديت هاي زيادي براي بنتازون در نظر گرفته شده است. سطح تحمل بستگي به استفاده از مواد غذايي / فرآورده دامي دارد. سطح تحمل زير براي بنتازون در ايالات متحده ايجاد شده است: 

0.02 ppm براي شير.

0.05 ppm (بخش در ميليون) براي محصولات جانبي گوشت و حيوانات (مرغ ، تخم مرغ ، گاو ، گراز ، گوسفند و بز).

05/0 ppm براي لوبياي خشک (به غير از سويا) ، ذرت (تازه و دانه) ، فلفل چيلي بوهمي ، بادام زميني ، برنج ، سويا و سورگوم که براي علوفه و دانه استفاده مي شود.

0.5 ppm براي لوبياي شاد و نخود فرنگي.

0.3 ppm براي پوست بادام زميني.

1 ppm براي نعناع و نخود فرنگي خشک.

3 ppm براي برنج (کاه) ، ذرت براي علوفه و علوفه ، و بادام زميني مورد استفاده در يونجه و علوفه.

8 ppm براي يونجه هاي انگور نخود (خشک) ، و دانه هاي سويا که براي علوفه يا يونجه استفاده مي شود.

توصيه مي شود مواد غذايي و خوراک به دور از علف کش هاي حاوي بنتازون ذخيره شود. سمپاشي هوايي بايد به گونه اي انجام شود که از رانش اسپري به سمت منابع آب و محصولات غذايي حساس به بنتازون جلوگيري کند.

 

سمي بودن براي انسان ها

بنتازون توسط EPA به عنوان ماده شيميايي "گروه E" طبقه بندي شده است ، زيرا اعتقاد بر اين است که براي انسان غير سرطان زاست (اين آزمايش بر اساس آزمايش هاي انجام شده بر روي حيوانات انجام شده است). با اين حال ، هيچ مطالعه يا آزمايشي وجود ندارد که بتواند اثرات سمي و / يا سرطان زايي بنتازون بر روي انسان را تعيين کند. کارگراني که از اين علف کش استفاده مي کنند بيشتر در معرض بنتازون قرار مي گيرند ، بنابراين به آنها توصيه مي شود که هنگام استفاده از مواد شيميايي هميشه لباس محافظ (عينک ، دستکش و پيش بند) داشته باشند.  بنتازون علائم مشابه آلرژي را ايجاد مي کند زيرا باعث تحريک چشم ، پوست و دستگاه تنفسي مي شود. خوردن بنتازون باعث حالت تهوع ، اسهال ، لرزش ، استفراغ و دشواري در تنفس مي شود. کارگراني که با بنتازون کار مي کنند بايد دست خود را قبل از غذا خوردن ، نوشيدن ، سيگار کشيدن و استفاده از دستشويي بشويند تا تماس با پوست به حداقل برسد. اثرات مصرف بنتازون در انسان هايي که علف کش را براي خودکشي انتخاب کرده اند مشاهده شده است. مصرف بنتازون باعث ايجاد تب ، نارسايي کليوي (نارسايي کليه) ، تسريع کننده ضربان قلب (تاکي کاردي) ، تنگي نفس (تنگي نفس) و هايپرترمي مي شود. مصرف 88 گرم بنتازون باعث مرگ يک بزرگسال شد. 

سروستان پاک ایرانیان بازدید : 22 جمعه 24 بهمن 1399 زمان : 21:14 نظرات (0)

بوتاکلور علف کش از کلاس استانانيل است. اين ماده به عنوان علف کش انتخابي پيش از ظهور استفاده مي شود. اين ماده در هند به صورت گرانول در برنج به عنوان علف کش بعد از ظهور به طور گسترده اي استفاده مي شود.

 

بوتاکلر چه نوع علف کش است؟

به استثناي موارد ديگري که داده شود ، داده ها براي مواد در حالت استاندارد خود (در دماي 25 درجه سانتيگراد [77 درجه فارنهايت] ، 100 کيلو پاسکال) داده مي شوند. بوتاکلور علف کش از کلاس استانانيل است. اين ماده به عنوان علف کش انتخابي پيش از ظهور استفاده مي شود. اين ماده در هند به صورت گرانول در برنج به عنوان علف کش بعد از ظهور به طور گسترده اي استفاده مي شود. ^ PPDB ، بازيابي شده 2019-10-03

 

نحوه جذب و انتقال در گياه :

جذب در مرحله اوليه از طريق اندام هاي تازه جوانه زده هوايي و در مرحله دوم از طريق ريشه صورت مي گيرد. اين علف کش در گياه منتقل مي شود و در اندام هاي رويشي نسبت به اندام هاي زايشي تجمع بيشتري مي يابد.

ماندگاري در خاک (نيمه عمر علف کش) : 6 تا 10 هفته

موارد مصرف در ايران :

علف هاي هرز يک ساله باريک برگ و بعضي چهن برگ ها در مزارع برنج(3 تا 4 ليتر در هکتار، EC)، (40 تا 45 کيلو گرم در هکتار)

راهنماي مصرف :

• اثر اين سم به ميزان آب در دسترس گياه بستگي دارد، لذا براي کسب نتيجه مطلوب تر مصرف آن بعد از بارندگي، آبياري و زراعت برنج بعد از غرقاب نمودن توصيه مي شود.

• کاربرد اين علف کش به صورت پيش رويش در مزرعه و خزانه برنج مي باشد.

• براي کنترل علف هاي هرز 3 تا 4 ليتر در هکتار، 4 تا 7 روز پس از نشا با بوتاکلر 60% EC يا 40 تا 45 کيلوگرم در هکتار 5% G، قبل از دو برگي شدن سوروف مصرف مي شود.

 

بوتاکلر

بوتاکلور براي چه استفاده مي شود؟

بوتاکلور علف کش از کلاس استانانيل است. اين ماده به عنوان علف کش انتخابي پيش از ظهور استفاده مي شود. اين ماده در هند به صورت گرانول در برنج به عنوان علف کش بعد از ظهور به طور گسترده اي استفاده مي شود.

 

آيا بوتاکلور يک ترکيب آلي است؟

علف کش بوتاکلر از کلاس استانانيل است. اين ماده به عنوان علف کش انتخابي پيش از ظهور استفاده مي شود. اين ماده در هند به صورت گرانول در برنج به عنوان علف کش بعد از ظهور به طور گسترده اي استفاده مي شود. ^ PPDB ، بازيابي شده 2019-10-03. اين مقاله درباره يک ترکيب آلي يک مقاله خرد است. با گسترش ويکي پديا مي توانيد به آن کمک کنيد.

هاکلي بوتاکلور چيست؟

هاکلي بوتاکلور يک علف کش سيستميک انتخابي است که عليه طيف گسترده اي از علف هاي هرز چمن سالانه و برخي از علف هاي هرز پهن برگ موثر است. اين ماده قبل از ظهور علفهاي هرز ، يا در مراحل بسيار اوليه ظهور بعد از علف هرز در محصولات استفاده مي شود. N.B. براي صادرات به خارج از اتحاديه اروپا.

سروستان پاک ایرانیان بازدید : 29 دوشنبه 01 دی 1399 زمان : 14:07 نظرات (0)

پاراکوات

علف کشي غير انتخابي، تماسي، از گروه باي پيريديليوم ها مي باشد.

فرمولاسيون : گراماکسون(Gramaxon®) 20% SL

تاريخ ثبت : سال 1347

نحوه اثر : از طريق انحراف الکترون بازدارنده فتوسيستم 1 بوده و به غشاي سلولي و سيتوپلاسم آسيب وارد مي کند.

نحوه جذب و انتقال در گياه : اين علف کش تماسي است و توسط اندام هاي سبز گياه جذب مي شود و به مقدار کم در آوند چوب قابل انتقال است.

علايم تاثير در گياه : پژمردگي، سوختگي و خشک شدن بافت در تماس با سم در عرض چند ساعت.

ماندگاري در خاک( نيمه عمر علف کش) : اين علف کش در تماس با خاک به سرعت بي اثر و غير فعال مي شود.

 

پاراکوات

 

علف کش پاراکوات چيست

پاراکوات (نام پيش پا افتاده ؛ / ?pær?kw?t /) ، يا دي کلريد N ، دي متيل-4،4′-بي پيريدينيم (نام سيستماتيک) ، همچنين به عنوان متيل ويولوژن شناخته مي شود ، يک ترکيب آلي با فرمول شيميايي [(C6H7N) 2] است Cl2 اين ماده به عنوان يک ويولوژن ، خانواده اي از هتروسيکل هاي فعال اکسيداسيون ردوکس با ساختار مشابه طبقه بندي مي شود.  پاراکوات توسط شورون توليد شده است. اين نمک يکي از پرکاربردترين علف کش ها است. سريع عمل مي کند و غير انتخابي است و باعث از بين رفتن بافت گياهان سبز در اثر تماس مي شود. همچنين به دليل فعاليت ردوکس که براي آنيون هاي سوپراکسيد توليد مي شود ، براي انسان و حيوانات سمي است. اين بيماري به توسعه بيماري پارکينسون مرتبط شده استو در چندين کشور ممنوع است.

 

پاراكوات ممكن است به صورت نمك همراه با كلرايد يا آنيونهاي ديگر باشد. مقادير اين ماده گاهي اوقات تنها با توده کاتيوني بيان مي شود (پارتي کاتيون ، يون پاراکوات).

 

اين نام از موقعيت پارا نيتروژن هاي کواترنر گرفته شده است.

 

 2004 تصويب كرد اما سوئد با حمايت دانمارك ، اتريش و فنلاند از اين تصميم تجديد نظر كرد. در سال 2007 ، دادگاه دستورالعمل مجاز پاراكوات را به عنوان يك ماده محافظت كننده گياهي فعال لغو كرد و در آن اظهار داشت كه تصميم سال 2004 در تشخيص اينكه هيچ نشانه اي از مسموميت عصبي همراه با پاراكوات وجود ندارد و تحقيقات در مورد ارتباط بين پاراكوات و بيماري پارکينسون اشتباه بوده است ، لغو شد. در نظر گرفته شده است.بنابراين ، پاراكوات از سال 2007 در اتحاديه اروپا ممنوع شده است. 

 

در ايالات متحده ، پاراکوات در درجه اول به عنوان يک راه حل در نقاط قوت مختلف در دسترس است. اين به عنوان "استفاده محدود" طبقه بندي مي شود ، به اين معني که فقط توسط برنامه هاي مجاز مي تواند استفاده شود. برآورد استفاده از پاراكوات در كشاورزي آمريكا توسط سازمان زمين شناسي آمريكا نقشه برداري شده است و نشان مي دهد كه از سال 2013 تا 2017 ، آخرين تاريخي كه ارقام آن موجود است ، دو برابر شده است و هم اكنون سالانه به 10،000،000 پوند (4،500،000،000 كيلوگرم) مي رسد. 

 

در حال انجام يک کارزار بين المللي براي ممنوعيت جهاني است ، اما پاراکوات ارزان قيمت و در نتيجه محبوب در بسياري از کشورهاي در حال توسعه همچنان بدون محدوديت است. گروه کوچکي از کشورها ، از جمله هند و گواتمالا و مورد حمايت توليدکنندگان ، ليست پاراکوات را به عنوان ماده شيميايي خطرناک براي اهداف کنوانسيون روتردام مسدود کرده اند.

 

مسموميت

پاراكوات خالص ، هنگام بلع ، براي پستانداران از جمله انسان بسيار سمي است و به طور بالقوه منجر به سندرم زجر تنفسي حاد (ARDS) مي شود. اگرچه پادزهر خاصي وجود ندارد ، اما اگر به موقع مصرف شود ، خاک کاملتر يا زغال فعال يک درمان موثر است. موارد موفقيت آميز استفاده از سيکلوفسفاميد براي درمان مسموميت با پاراکوات وجود داشته است. اکسيژن نبايد تجويز شود مگر اينکه سطح SpO2 زير 92? باشد ، زيرا غلظت بالاي اکسيژن اثرات سمي را تشديد مي کند. مرگ ممکن است تا 30 روز پس از مصرف رخ دهد. پاراكوات رقيق شده براي پاشش كمتر سمي است. بنابراين ، بيشترين خطر مسموميت تصادفي در هنگام اختلاط و بارگذاري پاراكوات براي استفاده است.

 

در مطالعات سميت حاد با استفاده از حيوانات آزمايشگاهي ، نشان داده شده است که پاراکوات از طريق استنشاق بسيار سمي است و براي اثرات استنشاق حاد در گروه سمي I (بالاترين سطح از چهار سطح) قرار گرفته است. با اين حال ، سازمان حفاظت محيط زيست تعيين کرده است که ذرات مورد استفاده در کارهاي کشاورزي (400-800 ميکرومتر) بسيار فراتر از حد قابل تنفس است و بنابراين سميت استنشاق يک نقطه نهايي سم شناسي نگران کننده نيست. پاراكوات از راه خوراكي سمي است (رده II) و از طريق مسمومي (سلسله مراتب III) سمي است. پاراکوات باعث تحريک متوسط تا شديد چشم و حداقل تحريک پوستي مي شود و به ترتيب براي اين اثرات در گروه سمي II و IV (کمي سمي) قرار داده شده است

سروستان پاک ایرانیان بازدید : 28 شنبه 08 آذر 1399 زمان : 14:00 نظرات (0)

تري بنورون متيل

علف كش انتخابي، تماسي، از گروه سولفونيل اوره مي باشد.

فرمولاسيون : گرانستار (Granstar®) 75% DF

تاريخ ثبت : سال 1369

نحوه اثر : بازدارنده استولاكتات سينتاز (ALS) يا استوهيدروكسي اسيد سينتاز(AHAS) و در نهايت بازدارنده تقسيم سلول و رشد است.

نحوه جذب و انتقال در گياه : جذب از طريق اندام هاي هوايي با فعاليت ناچيز و يا فاقد فعاليت در خاك.

علائم تاثير در گياه : توقف رشد، شروع زردي در بوته هاي آلوده به علف كش، نكروزه شدن اندام هاي آغشته شده به سم و در نهايت مرگ گياه پس از 10 تا 25 روز.

موارد مصرف در ايران : علف هاي هرز پهن برگ در مزارع گندم(10 تا 20 گرم در هكتار) و جو.

 

تري بنورون متيل (DF 75%) علف كش انتخابي، سيستميك و تماسي از گروه سولفونيل اوره مي باشد. اين علف كش بازدارنده استولاكتات سيتاز يا استوهيدروكسي اسيد سيتاز و در نهايت بازدارنده تقسيم سلول و رشد است. جذب اين علف كش از طريق اندام هاي هوايي با فعاليت ناچيز و يا فاقد فعاليت در خاك است. علائم تاثير اين علف كش در گياه: توقف رشد، شروع زردي در بوته هاي آلوده به علف كش، نكروزه شدن اندام هاي آغشته شده به سم و در نهايت مرگ گياه پس از 10 تا 25 روز مي باشد.

 

 

 

علائم مسموميت:

سر گيجه، تهوع و اختلال در بينايي

 

توضيحات محصول

علف كش تري بنورون متيل علف كشي از گروه سولفونيل اوره بوده و جذب از طريق اندام هاي هوايي صورت گرفته و فاقد فعاليت در خاك مي باشد.

? بطور كلي زمان مناسب سمپاشي از آغاز تا زمان پنجه زدن گندم و يا در زمان 4-2 برگي علف هاي هرز مي باشد

? اين علف كش روي اندام هاي هوايي و ريشه علف هاي هرز غلات موثر است.

? مرگ علف هرز ممكن است 20-1 روز به طول انجامد. دوزهاي بالاتر اين علف كش براي علف هاي هرز نيمه حساس مانند شاهتره و هفت بند توصيه ميشود. تاثير اين علف كش روي كنگر وحشي، پنيرك، گل گندم، سيزاب و پيچ صحرائي ضعيف يا ناچيز است.

? كاربرد آن روي محصولاتي كه در شرايط تنش به سرميبرند و يا رشد فعالي ندارند، توصيه نمي شود.

سروستان پاک ایرانیان بازدید : 24 چهارشنبه 21 آبان 1399 زمان : 19:15 نظرات (0)

توفوردي+ام سي پي آ


علف كش هورموني، نفوذي، انتخابي از گروه فنوكسي استيك اسيد+ آريلوكسي آلكانوئيك اسيد.

MCPA چه علفهاي هرز را از بين مي برد؟

MCPA MCPA ، يك علف كش سيستماتيك پس از ظهور فنوسي ، علف هاي هرز ساليانه و چند ساله را از بين مي برد ، مانند خار خار ، حوض ، غلات ، نخود فرنگي و سيب زميني. اين ماده علف كش در سراسر گياه هدف حركت مي كند و بر سنتز پروتئين و توانايي تقسيم سلولي آن تأثير مي گذارد.

آيا MCPA Nettles را مي كشد؟
همراه با عجله ، از MCPA مي توان در گياهان راگور ، اسكله ، خار و گزنه استفاده كرد.

مشاوره  هنگام مخلوط كردن


محصولات NB Roundup با قاتل خزه سازگار نيستند. بيش از 1 ليتر در هكتار MCPA يا 2،4 D به 3 ليتر در هكتار Roundup ProActive يا 2.25 ليتر Roundup ProVantage اضافه نكنيد. شريك هورموني وقتي با سرعت بالا استفاده شود مي تواند باعث تضاد شود.

اسپري علف كش ها را بچرخانيد


MCPA آسيب كمتري دارد و مي توان آن را از مرحله سه برگ شبدر استفاده كرد. 2،4-DB گرانترين اما كمترين آسيب براي شبدر است و مي توان آن را از مرحله يك برگ استفاده كرد.

چه چيزي Nettles را مي كشد؟

چمن زني يا "خرد كردن علف هاي هرز" مي تواند رشد را نيز كند كند. در غير اين صورت ، هنگام كنترل گزنه ، ممكن است لازم باشد كه به علف كش هاي شيميايي مانند ايزوكسابن ، اكساديازون و اكسي فلورفن متوسل شويد ، كه فقط در دسترس برنامه هاي مجاز سموم دفع آفات است.

چه مدت پس از سمپاشي MCPA مي توان چرا چرا؟

عضو شناخته شده در ورق  علف كش توفوردي+ام سي پي آ  MCPA آمده است كه بايد آنها را به مدت 14 روز از محل پاشش دور نگه داشت.

راهنماي مصرف :

• مقدار مصرف در مزارع گندم 1 تا 2 ليتر در هكتار در مرحله پنجه زني تا تشكيل ساقه مي باشد.
• سم پاشي علف هاي هرز در ابتداي رشد تا مرحله جواني گياه بهترين نتيجه را در پي خواهد داشت، اگر چه موثر ترين مرحله سم پاشي واريته هاي دائمي بسته به نوع گونه متفاوت خواهد مي باشد. در اين خصوص بايد به اطلاعات موجود در برچسب علف كش ها توجه نماييد.
• حداكثر دفعات سم پاشي 1 بار در غلات و مراتع پايدار و 3 بار در سال در چمن است.
• اين علف كش نبايد در زمان بارندگي و يا احتمال بارندگي مصرف شود.
• حداقل 10 روز بعد از سم پاشي علف هاي هرز، زمين مذكور نبايد مورد چرا قرار بگيرد.
• كاربرد آن روي مزارع شبدر و ساير بقولات كه تازه كشت شده اند، توصيه نمي شود.
• كاربرد آن روي محصولات در شرايط تنش زا مانند هواي سرد و خشك و يا هنگامي كه احتمال يخ زدگي وجود دارد، توصيه نمي شود.
• كاربرد آن بلافاصله قبل و يا بعد از كاشت هر محصول توصه نمي شود.
• سم پاشي غلات در بهار و زمان نمايان شدن غلاف برگ (قبل از اينكه اولين جوانه ممشخص شود) صورت مي گيرد. غلات را مي توان از مرحله 5 برگي تا قبل از ظهور اولين جوانه نيز سم پاشي كرد.

سروستان پاک ایرانیان بازدید : 23 سه شنبه 06 آبان 1399 زمان : 15:33 نظرات (0)

سيكلوكسي ديم يك علف كش سيستميك است كه براي استفاده در اتحاديه اروپا تأييد شده است. اين ماده در محلول آبي به ميزان متوسط قابل حل است ، بعيد است كه به آب گلداني شسته شود و نسبتاً فرار است. در خاك پايدار نيست و بعلت تجزيه در اثر تجزيه سريع آب در سيستم هاي آبي بعيد به نظر مي رسد. از نظر سميت پستانداران كم است و در حالي كه خواص شيميايي نشان مي دهد ممكن است تجمع زيستي داشته باشد ، اما به نظر نمي رسد در عمل اتفاق بيفتد. تحريك كننده پوست و چشم است. براي پرندگان ، زنبورهاي عسل ، كرم هاي خاكي و بي مهرگان آب سمي است. با اين حال ، به خصوص براي ماهي ها و ساير موجودات آبزي سمي نيست.

چه چيزي توسط علف كش از بين مي رود؟

علف كش هاي تماسي قسمت هاي گياهي را كه لمس مي كنند مانند برگ ها را از بين مي برند اما به ريشه منتقل نمي شوند. آنها در برابر علف هاي هرز سالانه خوب عمل مي كنند. علف كش هاي سيستميك براي از بين بردن ريشه ها و ساير قسمت هاي گياهان به سراسر گياهان سفر مي كنند و در برابر علف هاي هرز چند ساله بسيار موثر هستند.

 

كدام يك از نمونه هاي علف كش است؟

نمونه هايي از علف كش هاي تماسي عبارتند از ديكلوفوپ ، دينوزب ، ديكوات و پاراكوات. برخي از علف كش هاي تماسي ، مانند diquat و paraquat ، توسط ذرات خاك غيرفعال مي شوند. ... نمونه هايي از علف كش هاي جابجا شده عبارتند از: آترازين ، گليفوزيت 2،4-دي كلروفنوكسي استيك اسيد (2،4-D) و سيمازين.

اگر بيش از حد از علف كش استفاده كنيد چه اتفاقي مي افتد؟

چندين علامت آسيب به علف كش ، مانند كلروز عمومي و بين روده اي ، كلروز خالدار ، لكه بيني زرد ، تخم ريزي برگ ها ، نكروز و برگشت ساقه ، ممكن است در عواملي غير از مواجهه با علف كش ها ايجاد شود.

چه علفهاي هرز را به طور دائمي از بين مي برد؟

علف هاي هرز براي مناطقي كه ديگر هرگز رشد نمي كنند. براي از بين بردن تمام پوشش هاي گياهي در مسيرهاي پياده روي ، جاده ها و ساير مناطقي كه نمي خواهيد موجود زنده دوباره رشد كند ، دو فنجان نمك سفره معمولي را با يك گالن سركه سفيد مخلوط كنيد. اين كار را در ظرفي بزرگتر از ظرفيت يك گالن انجام دهيد تا جاي نمك داشته باشيد.

علف كش براي انسان سمي است؟

علف كش ها چه با اثر مستقيم و چه به صورت غيرمستقيم مي توانند بر روي ارگانيسم ها و سلامتي انسان اثرات سو بگذارند. از جمله اثرات بيولوژيكي اين مواد شيميايي ، مي توان به آسيب هاي ژنتيكي ، تغييرات مختلف فيزيولوژيكي و حتي مرگ موجودات زنده در معرض اشاره كرد.

علف كش چه مدت دوام مي آورد؟

به همين دليل بيشتر كشنده هاي علف هاي هرز طوري طراحي شده اند كه ظرف 24 تا 78 ساعت تبخير مي شوند. اين بدان معني است كه در بيشتر قسمتها ، كاشتن هر چيز خوراكي يا غير خوراكي در مكاني كه بعد از سه روز علف هاي هرز را سمپاشي كرده ايد ، ايمن است. اگر مي خواهيد اطمينان بيشتري داشته باشيد ، مي توانيد يك يا دو هفته قبل از كاشت صبر كنيد.

 

 

سيكلوكسيديم

راهنماي مصرف :

• مقدار مصرف 1 تا 1.5 ليتر در هكتار و زمان كاربرد آن بعد از رويش و پس از مرحله 4 تا 5 برگي شدن علف هاي هرز باريك برگ مي باشد.

• بعد از رويش و پس از مرحله 4 تا5 برگي شدن علف هاي هرز به كار مي رود.

• بهترين نتايج هنگامي حاصل مي شود كه علف هاي هرز كوچك بوده و رقابت آن هنوز با گياه زراعي آغاز نشده باشد.

• ميزان تاثير اين علف كش، در اثر خشكسالي، شرايط آب و هوايي خشك يا تنش زا كاهش مي يابد.

• علف هاي هرزي كه پس از سم پاشي سبز مي شوند، كنترل نخواهند شد.

• معمولا مرگ بخش هاي سم خورده پس از 3-4 هفته كامل مي شود، اما در شرايط آب و هوايي خنك و به ويژه كاربرد دير هنگام در كلزاي زمستانه، اين مدت بيشتر به طول مي انجامد.

• زماني كه حداقل درجه حرارت شبانه روز به پائين تر از 10 درجه سلسيوس برسد، كاربرد سيكلوكسيديم توصيه نمي شود.

• به منظور جذب محلول توسط گراس هاي چند ساله، اندام هاي هوايي در اين گونه بايد به اندازه كافي رشد كرده باشند. علاوه بر اين، عمليات كولتيواسيون نبايد حداقل تا 14 روز پس از تيمار انجام شود.

• عمليات سم پاشي بايد زماني انجام شود كه امكان وقوع بارندگي حداقل تا 2 ساعت وجود نداشته باشد.

• زمان سم پاشي مناسب براي گراس هاي يك ساله، مرحله 2 تا 3 برگي شدن آن ها تا اواسط پنجه زني و براي گراس هاي دائمي زماني است كه ارتفاع آن ها به 10 تا 15 سانتي متر رسيده باشد.

• كاربرد اين علف كش در مزارعي كه تحت هر گونه تنشي ناشي از آب و هواي نامناسب، حمله آفات، بيماري ها و يا تيمار آفت كش هاي ديگر قرار دارند، توصيه نمي شود.

• از پخش علف كش روي ساير محصولات بويژه غلات و گراس ها بايد جلوگيري نمود.

• حداقل فاصله زماني از سم پاشي تا برداشت محصول(دوره كارنس) براي كلم برگ، گل كلم، پياز هاي سالادي 4 هفته، براي نخود فرنگي 5 هفته، براي پياز هاي سوخ دار، هويج، گشنيز، توت فرنگي، سيب زميني زود رس 6 هفته، براي چغندر قند علوفه اي، تره، سيب زميني، لوبيا، كلم بروكسل، لوبياي مزرعه اي زمستانه 8 هفته و براي كلزا، سويا و كتان 12 هفته مي باشد.

• بهترين زمان مصرف بسته به نوع محصول، متفاوت است. جهت اطلاع از جزئيات بايد به برچسب علف كش توجه كرد.

• كاربرد اين علف كش روي محصولات خانواده گندميان توصيه نمي شود.

 

منابع:

http://www.spiagri.com/cycloxydim

http://spiagri.parsiblog.com/

سروستان پاک ایرانیان بازدید : 51 دوشنبه 31 شهریور 1399 زمان : 14:22 نظرات (0)

علف كش گليفوسيت چيست

گليفوزيت علف كش گسترده اي است كه در كشاورزي ، جنگلداري ، كنترل علف هاي هرز صنعتي و محيط هاي آبزي مورد استفاده قرار مي گيرد. ... يك علف كش غير انتخابي است. اين مي تواند طيف گسترده اي از تظاهرات باليني را در انسان ايجاد كند مانند تحريك پوست و گلو تا افت فشار خون ، اليگوريا و مرگ.

 

آيا گليفوزات سمي است؟

البته گليفوسيت سمي است! به هر حال اين يك علف كش است - هدف اصلي گلايفوزيت كشتن گياهان ناخواسته است. مانند همه مواد شيميايي ، از جمله آب و نمك ، گليفوسات با دوزهايي براي حيوانات (از جمله انسان) سمي است. ... ايمني نسبي گليفوسيت يكي از دلايل محبوبيت بسيار زياد آن است.

گليفوزيت چه چيزي را از بين خواهد برد؟

گليفوسيت علف كش غير انتخابي است ، به اين معني كه بيشتر گياهان را از بين مي برد. از ساخت پروتئين هاي خاص گياهان براي رشد گياه جلوگيري مي كند. گليفوسيت يك مسير آنزيمي خاص ، مسير اسيد شيكيميك را متوقف مي كند. مسير شيكيميك اسيد براي گياهان و برخي از ميكروارگانيسم ها لازم است.

آيا استفاده از گلايفوزيت در مجاورت آب بي خطر است؟

گليفوزيت باعث از بين رفتن گياهان ساحلي و ظهور ، گياهاني كه ريشه آنها در زير آب و ساقه ها و برگ هاي بالاي آب است ، مانند گلهاي دريايي خواهد شد. اين به ضرر گياهان آبزي غوطه ور يا شناور نيست. هنگام استفاده از Roundup در نزديكي خط ساحلي و گياهان آبزي درخشان كه مي خواهيد آنها را نگه داريد ، از مراقبت استفاده كنيد.

گليفوزيت چقدر سريع كار مي كند؟

پس از پاشش با گلايفوسيت وقت كافي را براي جذب ماده شيميايي اختصاص دهيد و كارهاي خود را انجام دهيد. پس از سمپاشي. فقط طي چند روز سمپاشي (پژمردگي و زردي تدريجي) ممكن است به مدت سه هفته يا بيشتر مشخص نباشد.

چه مقدار گليفوزات براي از بين بردن چمن لازم است؟

مقدار گليفوزات مورد نياز براي از بين بردن علف هاي هرز خاص بسته به نوع گياهان و اندازه آنها در زمان استفاده متفاوت است. براي نهال هاي جوان ، 1 تا 2 اونس بر گالن ممكن است كافي باشد در حالي كه گياهان چند ساله با استقرار ممكن است به 3 اونس يا بيشتر در هر گالن نياز داشته باشند. براي توصيه هاي خاص ، برچسب محصول را بخوانيد.

آيا مي توانيد گليفوسيت را روي چمن هاي مرطوب اسپري كنيد؟

در مورد Roundup كه براي از بين بردن علفهاي هرز و ساير گياهان ناخواسته طراحي شده ، چنين چيزي وجود ندارد. در صورت خشك بودن برگها ، جمع آوري به بهترين وجهي انجام مي شود ، اگرچه سرعت جذب سريع آن به اين معني است كه در صورت نزديك بودن هواي مرطوب ، مي توانيد محصول را نيز اسپري كنيد.

در چه ساعتي از روز بهتر است اسپري Roundup را بپاشيد؟

علف كش هاي سيستميك در صورت استفاده در اواخر صبح ، ظهر و بعد از ظهر در آب و هواي خنك يا سرد بهتر جواب مي دهند. رشد گياه در هنگام غروب آهسته شده و با طلوع خورشيد در روز بعد دوباره شتاب مي گيرد. شبنم سنگين صبح زود باعث از بين رفتن علف كش ها مي شود ، بنابراين بهتر است پس از تبخير شبنم آنها را استفاده كنيد.

چگونه گليفوسات را از بدن خود خارج مي كنيد؟

پزشكان بهداشت استفاده از روش هاي درماني سونا يا بخار را براي تعريق سموم ناخواسته و همچنين افزايش استفاده از غذاهاي پروبيوتيك و مكمل ها براي جبران مجدد ميكروبيوتا كه ممكن است گليفوزات از بين برود ، توصيه مي كنند.

 

 

علف كش گليفوسيت

چه غذاهايي گليفوسيت دارند؟

 

  •     Honey Nut Cheerios Medley Crunch (830 ppb)
  •     ميله گرانولاي ترد طبيعت دره ، شكر قهوه اي افرا (566 ppb)
  •     فنجان هاي گرانولاي طبيعت دره ، كره بادام (529 ppb)
  •     Cheerios كره بادام زميني شكلاتي (400 ppb)
  •     نيش جو دوسر پخته شده دره طبيعت (ppm 389)
  •     ميله گرانولا ، جو دو سر و عسل طبيعت ترد طبيعت (320 ppb)

 

راهنماي مصرف :

• مقدار مصرف 4 تا 12 ليتر در هكتار، بسته به نوع علف هرز و در زمان حداكثر فعاليت هاي علف هاي هرز( مرحله گلدهي) براي باغ ها م مكانهاي غير زراعي و محلول 1 تا 2 درصد بعد از رويش علف هاي هرز به صورت لكه اي براي نيشكر به كار مي رود.
• بهترين نتيجه جهت كنترل علف هاي باريك برگ چند ساله زماني به دست مي آيد كه اين گونه ها حداقال در مزرعه 4 تا 5 برگي بوده و ارتفاع آن ها حداقل 10 سانتي متر باشد. علاوه بر اين تكرار سم پاشي براي تخليه كامل مواد ذخيره اي مستقر در اندام هاي زير زميني الزامي است.
• بهترين زمان استفاده كنترل پهن برگهاي چند ساله، نزديك مرحله گلدهي اين گونه ها است. البته عمليات سم پاشي نبايد تا هنگام شروع دوران پيري به تاخير بيافتد.

• در زمان كاربرد اين علف كش گليفوسيت طول برگ هاي علف هاي هرز باريك برگ يك ساله بايد حداقل 5 سانتيمتر و يك ساله هاي پهن برگ بايد حداقل 2 برگ حقيقي كاملا رشد يافته باشند.
• در صورت وقوع بارندگي در فاصله 6( و ترجيحا تا 24 ساعت) ساعت پس از سم پاشي، عمليات سم پاشي بايد تكرار شود.
• محلول علف كش را نبايد با ديگر آفت كش ها يا كود ها مخلوط كرد. اين امر منجر به كاهش اثر آن مي شود.
• سم پاشي مزرعه آلوده در زمان بروز خشكي، رطوبت بالا و يا سرما و دماي بالا اصلا توصيه نمي شود.
• گليفوسيت را مي توان از 24 ساعت تا 14 روز قبل از كشت( بسته به نوع كشت محصمل و دوز مصرفي سم)، به صورت پيش رويش در محصولات پائيزه و غلات بهاره، و براي چغندر قند، نخود، شلغم، پياز و تره فرنگي تا 72 ساعت قبل از كشت مورد استفاده قرار داد.
• گليفوسيت رانبايد در مكان هاي سر پوشيده مثل گلخانه يا پوشش هاي پلي اتيلن، به كار برد.

سروستان پاک ایرانیان بازدید : 37 چهارشنبه 05 شهریور 1399 زمان : 13:12 نظرات (0)

به طور كلي قسمت عمده كود جامد و پودري از راه خاك مصرف مي شوند، چون خاك نگه دارنده ريشة گياه است و رساندن غذا نيز بخشي از اين وظيفه است. از آن جا كه مواد غذايي معمولاً به صورت يون هاي محلول در آب توسط ريشه گياه جذب مي شوند، از هر روشي كود داده شود براي رسيدن به گياه به آب نياز دارد، بنا بر اين در اين روش راندمان بسيار بالا است. در مزارعي كه از سيستم آبياري تحت فشار ( قطره اي ، باراني ، بابلر ) استفاده مي كنند، كود پودري از طريق سيستم آبياري داده مي شود ولي به دليل راندمان بالا، اخيراً در سيستم آبياري سطحي هم كود به صورت فرتيگيشن ( Fertigation ) داده مي شود.

 


تعريف كود

كود هرگونه مواد طبيعي يا غيرطبيعي است كه به خاك يا بافت گياهان اضافه مي‌شود تا يك يا تعداد بيشتري از مواد مغذي مورد نياز رشد گياه تأمين گردد. براي آنكه خاك از لحاظ مواد غذايي متعدد دچار كمبود نباشد استفاده از كود بسيار مفيد خواهد بود. گونه‌هاي مختلفي از كود با پايه طبيعي و توليد شده به روش صنعتي وجود دارد.


محدوديت اين روش اين است كه فقط كودهاي محلول در آب قابل مصرف هستند مثل كودهاي نيتروژن دار( NPK)، پتاسيم دار (سولوفارم)، كلات هاي ريز مغذي (مانند زينكوفارم، بورال فارم و آيرون فارم كود آهن )و كود كامل(مانند ميكرو كامبي فارم )محلول در آب با توجه به تعداد دفعات آبياري، دفعات كود دهي هم محدود نيست كه اين نيز باعث افزايش راندمان مي شود و مناسب با نياز گياه است . ولي بايد دقت شود كه :
مصرف كود در سيستم آبياري تحت فشار با آب هايي كه بي كربنات و سختي بالا دارند موجب رسوب و گرفتگي منفذها مي شود.


مقدار مصرف كود محدود است و ميزان مورد نياز را مخصوصاً براي كودهاي كامل و نيتروژن دار بايد طي چند نوبت مصرف نمود.


با توجه به بافت خاك، بايد برنامه آبياري و كوددهي طوري تنظيم شود كه كود به ريشه گياه برسد و شسته نشود.


تعداد نوبت هاي كوددهي نسبت به دفعات آبياري بايد طوري باشد كه مقدار كود مورد نياز كه در سيستم حل مي شود، باعث افزايش شوري نشود.


كود گرانوله مانند هيوفارم گرانوله از طريق چالكود در باغ ها و مخصوصا درختاني كه ريشه عميق دارند مصرف ميشود. هدف از از اين روش:
كود به آساني در دسترس ريشه درخت قرار گيرد و كودهاي كه قدرت تحريك كمتر دارند در خاك حبس نشوند.
به دلايل اقتصادي چون اصلاح تمام سطح زير درخت امكان ندارد ترجيح داده مي شود كه در قسمتي كه درخت بيشتر فعاليت مي كند كود داده شود تا بيشترين كارآيي را داشته باشد.

طبقه‌بندي كودها

كودها به چندين روش طبقه‌بندي مي‌شوند. مي‌توان آنها را بر اساس داشتن فقط يك ماده مغذي طبقه‌بندي كرد (براي مثال پتاسيم، فسفر يا نيتروژن) كه در اين صورت به آنها «كود مستقيم» مي‌گويند. «كودهاي مجتمع» داراي دو يا چند ماده مغذي مختلف هستند. كودها گاهي بر اساس طبيعي (ارگانيك) و شيميايي (غير ارگانيك) بودن طبقه‌بندي مي‌شوند. كودهاي غيرارگانيك يا شيميايي مواد حاوي كربن را، به جز اوره حذف مي‌كنند. كودهاي طبيعي يا ارگانيك معمولاً گياهان (بازيافت شده) هستند يا از حيوانات گرفته مي‌شوند. به كودهاي غيرارگانيك معمولاً كود شيميايي گفته مي‌شود چرا كه براي تهيه آنها بايد چندين فرايند شيميايي انجام داد.

سروستان پاک ایرانیان بازدید : 35 شنبه 25 مرداد 1399 زمان : 20:18 نظرات (0)

دستورالعمل كود مايع بيو پتاس

اين محصول در بسته بندي هاي سفارشي نيز قابل توزيع است.توصيه مي شود قبل از استفاده در مقياس هاي بزرگ، در مقادير كم آزمايش شود، يا لطفا با كارشناسان شركت spi تماس بگيريد.توانايي مخلوط كردن با ساير كود ها و سموم، بعد از هماهنگي با كارشناسان مربوط را دارد.


نقش كود مايع بيو پتاس در تغذيه گياه

فعال كننده آنزيم ها مي باشد، در عملكرد كو آنزيم ها، سنتز پروتئين ها، عملكرد روزنه، پتانسيل تورژسانس.

سروستان پاک ایرانیان بازدید : 47 یکشنبه 12 مرداد 1399 زمان : 17:59 نظرات (0)

دستورالعمل كود مايع بيو زينك

 اين محصول در بسته بندي هاي سفارشي نيز قابل توزيع است. توصيه مي شود قبل از استفاده در مقياس هاي بزرگ، در مقادير كم آزمايش شود، يا لطفا با كارشناسان شركت spi تماس بگيريد.


توانايي مخلوط كردن با ساير كود ها و سموم، بعد از هماهنگي با كارشناسان مربوط را دارد.
 
 
علائم كمبود روي

بد فرمي و بد شكلي پوست، كاهش و خالي شدن از كرك و عقيمي
 
نقش روي در تغذيه گياه

شركت در سيستم آنزيمي و ساخت كربو هيدرات ها ، چربي ها ، متابوليسم پرونئين ها و افزايش قدرت لقاح در گياه.
 
احتياط

ظرف را قبل از استفاده تكان دهيد، دور از دسترس كودكان قرار گيرد. از تماس با چشم ها، زخم ها و مناطق باز جلوگيري شود. در صورت بلعيده شدن مضر مي باشد.
 
سازگاري

بيو زينك سازگار با اكثر آفت كش ها و قارچ كش ها است. اگر چه قبل از اختلاط در مخزن امتحان، توصيه به انجام تست جار مي شود.

تعداد صفحات : 3

اطلاعات کاربری
  • فراموشی رمز عبور؟
  • مطالب
    آرشیو
  • 1400
  • 1399
  • آمار سایت
  • کل مطالب : 23
  • کل نظرات : 0
  • افراد آنلاین : 1
  • تعداد اعضا : 0
  • آی پی امروز : 2
  • آی پی دیروز : 2
  • بازدید امروز : 5
  • باردید دیروز : 3
  • گوگل امروز : 0
  • گوگل دیروز : 0
  • بازدید هفته : 20
  • بازدید ماه : 117
  • بازدید سال : 801
  • بازدید کلی : 2,392